03-11-08

Dorn-methode

Subgroep van : www.aanbodinfo.com
Auteur : Dorn breuss
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.com Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel, rug, rugpijn, been, natuurlijk

Unieke Workshop Dorn breuß - methode I & II

  (zachte gewricht- en rugwervelcorrectie)

Wanneer ?   Zaterdag 13 en zondag 14 december 2008 telkens van 9 tot 17 uur.

 

Waar ?   Huize Bianca   Menenstraat 529 te Wevelgem (W-Vl - België)  

           

Voor wie ?   Elkeen die meer inzicht wil krijgen in de rugproblematiek via deze eenvoudige manier van behandelen en voor therapeuten die een extra dimensie in hun praktijk willen brengen .

 

Door wie ? De workshop wordt zeer deskundig gebracht door Jos Dassen , natuurgeneeskundige uit Kinrooi en reeds jarenlang vertrouwd met deze materie (zie uitleg hieronder)

 

Kostprijs : 190 euro (thee, koekjes en soep inbegrepen)

Over te schrijven op rek.979-98233427-48 van Vanneste Gino met vermelding   : Workshop Dornmethode.

 

Aantal deelnemers is beperkt !!  

Ter plaatse kan men overnachten aan een budgetvriendelijke prijs !

Graag reserveren op voorhand.

 

Rugpijnen kunnen door de ’’Dorn’’ -methode verdwijnen

 

’’Dorn’’ Breuss -methode (zachte gewricht- &   rugwervelcorrectie)

D e boodschap van de ’’Dorn’’-methode  kan zonder medische voorkennis begrepen worden.
De basis van de ’’Dorn’’-methode  is altijd de correctie van beenlengteverschil!
De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze steunpilaren ongelijk lang zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand!
Dit is een veelvoorkomend probleem, het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen v
eel chronische problemen: (darm- en blaasproblemen, heupklachten, lage rugklachten, kniepijn, nekklachten, voetproblemen, verzakkingen, scoliose, etc.).  
Diagnose: beenlengteverschil.


O orzaken en oplossingen voor het beenlengteverschil
Dit betreft in wezen twee punten. De in de laatste tientallen jaren veranderde bewegingsactiviteit zowel beroepsmatig alsook in onze vrije tijd, heeft bij vele mensen ertoe geleid dat door een niet goed zittend heupgewricht beenlengteverschil ontstaat, als gevolg een scheefstand van het bekkengebied.

Het heupgewricht bestaat simpel gezegd uit een kop, kraakbeen en kom, omhuld door spieren en pezen. Slaan we nu het ene been over her andere, dan wordt de kop van dat bovenbeen uit de kom van het heupgewricht “getrokken”. Pendelen wij gelijktijdig met het onderbeen wordt de trekkracht van de kop van het bovenbeen versterkt!
Bij het opstaan glijdt de kop van het bovenbeen niet automatisch terug in de kom van het bekken. Door het rechtop staan worden de spieren weer aangespannen en   de foute houding wordt gestabiliseerd. Door de zithouding in de auto (bekkenhoogte- is meestal lager als de kniehoogte) wordt deze situatie versterkt door de trillingen van de auto. Door deze vibraties trillen de kop en de kom millimeter voor millimeter uit elkaar. Zo is een beenlengteverschil van 3 cm. mogelijk.

 

Om dit beenlengteverschil te corrigeren gaat men in sommige therapievormen het “te” korte been kunstmatig langer maken (hakverhoging), hier bewandeld “Dorn” de andere weg, n.l. het korter maken van het “te “ lange been op een natuurlijke manier

Dieter Dorn erkent deze ontwikkeling intuïtief als oorzaak van vele rugklachten. Met zijn eenvoudige maar zeer werkzame natuurlijke correctie van beenlengteverschil evenals de gehele natuurlijke correctie van de wervelkolom, zette hij nieuwe maatstaven.

 

De “Breuß” massage is een fijngevoelige energetische manuele rugmassage, die psychische-, energetische- en lichamelijke blokkades kan losmaken. De massage kan     leiden tot herstel van de rugbanden en tussenwervelschijven. Het kan de sleutel zijn     tot de oplossing van vele problemen in het bewegingsapparaat van het heiligbeengebied.    De “Breuß” massage is het begin of de   afsluiting van de “Dorn” behandeling.

 

Jos Dassen natuurgeneeskundige

3640 Kinrooi België  

GSM: 0031 (0) 6-113 78 252

Tel/: (0032)   (0)89-56.37.40                                     

www.dewegnaargezondheid.com

 

De geheime Newton

Subgroep van : www.aanbodinfo.com
Auteur : Kimpen
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.com Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel, newton, geheime, kabbalist


Een nieuwe roman van de auteur van De kabbalist

De geheime Newton

door Geert Kimpen

 

Enkele weken voor Isaac Newton stierf, verbrandde hij dozen vol notities die voor altijd moesten verdwijnen. Na zijn dood bleek dat er nog één kist stond, gevuld met ongepubliceerde documenten. Bisschop Horsley werd gevraagd ze te bestuderen. Toen hij de inhoud van de kist had gelezen, smeet hij de deksel dicht. Er mocht nooit één letter van naar buiten gebracht worden. De inhoud van deze kist werpt een totaal ander licht op Isaac Newton.

 

De geheime Newton , de tweede roman van Geert Kimpen, is gebaseerd op de documenten uit deze kist.

 

 

 

Bestel direct uw exemplaar op www.dekabbalist.nl en kijk voor meer informatie op www.arbeiderspers.nl .

 

Geert Kimpen – De geheime Newton

Isbn 9789029566643, € 18,95, 392 blz., Uitgeverij De Arbeiderspers

 

13-10-08

Helende reis

Subgroep van : www.INImail.be
Auteur : Annick
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.comDit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel,brandon, bays, helende, reis, lichaamswerk

 

 

Nu ook in België!
 
De Helende Reis of Journeytherapie van Brandon Bays
 
 
Introductieavond te Leuven op donderdag 23 oktober 2008
 
Individuele sessies bij Annick Ottenburgs te Pellenberg (bij Leuven)
 
Workshop voor tieners (12-18 jaar) te Gent op zaterdag 18 oktober 2008

 

Alleen al door het boek ‘De Helende Reis’ van Brandon Bays te lezen kwam er zo veel bij mij in beweging, dat ik de opleiding tot Journeytherapeut wel ‘moest’ volgen. Deze opleiding is zeer ervaringsgericht en noodzaakt bevrijding van je eigen (emotionele) blokkades en beperkingen. Voor mij vielen alle stukjes van de puzzel op hun plaats, omdat ik in De Helende Reis of Journeytherapie aspecten herkende van andere benaderingen die ik eerder heb leren kennen en zeer waardevol vind, zoals emotioneel-lichaamswerk, NLP, familie opstellingen, de kracht van het nu (E. Tolle) en spiritualiteit.

De Helende Reis is voor mij het mooiste cadeau in mijn leven. Hoewel mijn beweegreden initieel op werkvlak lag, heb ik ook zeer veel positieve veranderingen gemerkt op emotioneel, relationeel en zelfs fysiek vlak. Zo ben ik bv. in één reis bevrijd van een huidallergie die ik had sinds mijn kindertijd. Ik ervaar nu veel meer ontspanning, levensvreugde, plezier en genieten, ben bevrijd van diepe angsten en onzekerheid, leef vol vertrouwen, vind veel vervulling in mijn werk, ervaar diepe verbinding met anderen en sta volop in de levensstroom. Ik heb het gevoel dat mijn volledige potentieel nu eindelijk benut kan worden. En ik wens dit iedereen van harte toe!

Mijn hartsverlangen is dat Belgen ook meer toegang krijgen tot dit werk, dat wereldwijd, ook bv. in Nederland,  al zeer verspreid is. Contacteer me dus gerust op 0474/87 51 29 als je er zelf meer over wil weten. Ik ben heel dankbaar voor het doorsturen van deze informatie naar andere mogelijks geïnteresseerden.


Hartelijke groeten,
Annick Ottenburgs
www.thejourney.be

 
 
In haar boek 'De Helende Reis' vertelt Brandon Bays het verhaal van haar eigen zoektocht naar genezing en hoe haar, nu wereldberoemde 'Journeytherapie', hieruit is gegroeid. Ze heeft een manier ontdekt om tot het celgeheugen te komen en om onverwerkte emoties die daar opgeslagen zijn echt los te laten. De oude chemische stoffen worden afgevoerd en de cellen vernieuwen zich, nu ze verlost zijn van de oude informatie. Hierna kunnen huidige klachten zeer snel verdwijnen.
De Helende Reis nodigt mensen uit om zich van alle mogelijke fysieke en emotionele blokkades te ontdoen en meer in vrijheid te leven, bevrijd van ziektes en limiterend gedrag. Tijdens zo'n reis maak je contact met specifieke herinneringen en overtuigingen die in het lichaam opgeslagen zijn en die niet goed verwerkt zijn. Onder begeleiding van een opgeleide therapeut kan iedereen met succes een Helende Reis maken. De levensenergie kan dan weer vrij stromen om te zijn wie je werkelijk bent.
Depressie, stress, chronische pijn, vermoeidheid, woede, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, allergie, eetstoornissen, verslavingen, schuldgevoelens, rouwverwerking, relatieproblemen, leer- en gedragsproblemen (ADHD, dyslexie,...), fysieke klachten, misbruik en zelfs erfelijke en levensbedreigende ziektes - er is zoveel waar The Journey/De Helende Reis succes bij heeft geboekt.
 
Na het wereldwijde succes – in de US, Australië, Zuid-Afrika, Japan, Israël, Nederland en de rest van Europa – krijgen de Belgen nu ook toegang tot dit eenvoudige, zeer krachtige en effectieve werk dat wereldwijd bevrijding biedt aan emotionele en fysieke klachten.
 
 
Introductieavond over De Helende Reis
Wanneer: donderdag 23 oktober 2008 om 19u30
Waar: 30CC Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, Leuven
Wie: Annick Ottenburgs, door Brandon Bays geaccrediteerd als Journeytherapeut
Inschrijven: Boekhandel Johannes, 016/22 95 01,
info@johannes.be
Prijs: 10 euro - 8,5 euro voor leden Orenda
  
Individuele Helende Reizen 
Waar: Kapelstraat 27B, 3212 Pellenberg (bij Leuven)
Wie: Annick Ottenburgs, door Brandon Bays geaccrediteerd als Journeytherapeut
Wanneer: Uitsluitend na afspraak
Telefoon: 0474/87 51 29
 
 
Workshop voor tieners
Voor het eerst in België!
Wanneer: zaterdag 18 oktober 2008:  10-17 u
Waar: Steinerschool Gent  - Kasteellaan  54 (Euritmielokaal)
Wie: Yvonne Weeseman, met ondersteuning van andere Journeytherapeuten/trainers, o.a. Annick Ottenburgs.
Prijs voor de workshop: 135 euro (2de, 3de... keer à 90 euro)
 
Contact en Inschrijven: Sabine Schowanek – 0497/305.505 of
Yvonne Weeseman - yvonne@thejourney.com / 0031 627 282865
 
Het Boek, een aanrader!
De Helende Reis (voor Kinderen) - Auteur: Brandon Bays
Website Kids Journeys: www.paradisekids.nl
  
 

 

 

 

Ascension

Subgroep van : www.INImail.be
Auteur : Ascension
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.comDit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel,ascension, healing, congres, event, vrienden, relaties


 

 

 

 

Voice of Ascension

 

Voice of Ascension

Ascension & Healing
zondag 23 november 2008
Driebergen Congrescentrum "Antropia"

Ascension Europe Nederland en al haar medewerkers,
nodigen U uit voor het Ascension's Light Event 2008

Hoort en zegt het voort door de nieuwsbrief door te sturen
aan vrienden en relaties!

Ascension Light Event 2008Deze manifestatie wordt U, net zoals de vorige jaren, gratis aangeboden. Alleen voor de vegetarische lunch en het drinken vragen wij u een vergoeding van € 20,00. Het centrum ligt naast het station en is goed te bereiken per auto (gratis parkeren).

Iedereen is in ontwikkeling op welke manier dan ook. We zijn bezig om gezonder, energieker, vreugdevoller en bewuster in het leven te staan. Hieraan geeft Ascension ondersteuning op vele verschillende manieren. Deze prachtige Lichtdag geeft iedereen de kans hiermee nader kennis te maken en de hele dag ondergedompeld te worden in deze heerlijke energie.

Ascension Light Event 2008We zullen deze dag de helende werking van de Ascension producten zien, horen, voelen, proeven en ervaren. Verrassend zal zijn hoe deze werking te meten is met aurafotografie. Verschillende mensen zullen vertellen over hun ervaringen en een aantal therapeuten geven ons een kijkje in hun keuken hoe zij Ascension integreren in hun praktijk.
We beginnen deze dag om 10.00 uur en gaan door tot 17.00 uur. Inschrijven om 9.30 uur.

In het middagprogramma kunnen alle deelnemers zelf aan het werk in een groot aantal workshops. Ervaar het Licht van de Acceleration Chair, maak kennis met de producten, laat u helen door de engelen, doe mee aan een healingsessie en nog veel meer. Klik hier voor het uitgebreide programma.

Ascension Light Event 2008

 

 

 

 

 

 

 

  
U kunt zich opgeven via onze website www.ascension.eu. U mag twee workshops uitzoeken en een derde als reserve. Wij hopen op een overweldigende opkomst. U zult versteld staan van de energie die er in Antropia heerst met zoveel mensen en Ascension Instrumenten en Wheels. Ook de Acceleration Chairs die op deze dag aanwezig zijn, dragen bij aan een fantastische sfeer. Over enkele dagen kunt u van iedere workshop en voordracht een uitgebreide beschrijving vinden op onze website.

De Ascension producten kunt u ook bestellen via uw bekende distributeur van Ascension of via de website www.ascension.eu

AscensionAscension
Ascension

 

 

WANNEER EN HOE LAAT?
Op zondag 23 november
Aanvang: 10.00 (zaal open om 9.30)
Einde: 17.00

WAAR?
Congrescentrum Antropia te Driebergen.
adres: Hoofdstraat 8 - 3972 LA - Driebergen
tel. 0343-531818
www.antropia.nl

KOSTEN?
Gratis, we vragen alleen een vergoeding voor koffie, thee en (vegetarische) lunch: € 20,-

AANMELDEN?
Via
het inschrijfformulier op de website

ROUTEBESCHRIJVING

Per trein
Het station Driebergen/Zeist ligt aan de spoorlijn Utrecht-Arnhem. Er is vier maal per uur een rechtstreekse verbinding met Utrecht CS en Arnhem. Antropia, gelegen op Landgoed de Reehorst, ligt naast het station aan de kant richting Driebergen.

Per auto
U neemt op de A12 de afslag 20 Driebergen/Zeist. Onderaan de
afrit richting Zeist. Dan neemt u na ca. 150 meter de 2e inrit links
(voor het spoor) van Landgoed de Reehorst, waar Antropia
gelegen is.

 

 

Ascension Europe
Wilt u meer informatie over onze producten, bezoek dan onze website
www.ascension.eu

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

accelleration chair

De Accelleration Chair

 


 

 


Inspirience

Subgroep van : www.INImail.be
Auteur : Inspirience
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.com Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel,kunst, helen, leren, lichaam, vrijheid


 

 

Inspirience
Energetische & manuele therapieën, healing, 
meditatie, yoga & chi kung
 
 
 
 
Zou je graag de kunst van het helen leren?
Shiatsu is een goede start om de mens en zijn energetisch systeem te ontdekken.
Na deze basis gaan we verder met een reeks weekends. Heel jezelf, heel anderen.
 
 • Alchemie van het lichaam – meditatie en activatie van aardse en etherische ‘elementen’.
 • Emotionele en mentale vrijheid.
 • Het meridiaansysteem – openen, versterken en behandelen.
 • Cosmic Healing en bodywork – hoe werk je met ‘onze’ planeten.
 • Ademen – de verschillende facetten van leven en ademen.
 • Fascia – leren luisteren met je handen.
 • ….
Mensen die reeds een basis hebben van energiewerk of lichaamswerk kunnen de weekends afzonderlijk volgen.
 
Wat is er ‘anders’ bij deze opleiding?
Het interpretatieloze.
Lichaamsintelligentie, het weten en intuïtie komen op de eerste plaats. Kennis secundair
.
 
Johny
 
Basiscursus
Shiatsu-Bodywork
2 weekends 25/26 oktober en 8/9 november
 
Een praktische cursus waar het volledige lichaam aan bod komt.
 
Shiatsu is een eeuwenoude Oosterse massagevorm.
Door allerhande manuele technieken (drukken, stretch, rocking, rotaties enz.) laat je de levensenergie
stromen waardoor je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.
 
Het accent ligt op het zelf doen, zodat je na afloop van de cursus een eenvoudige
maar effectieve behandeling in vrienden- of familiekring kunt geven.
 
Tijdens  de lessen krijg je ook een degelijke warming-up met energetische zelfmassage, stretches en hara-oefeningen.
Zo verbeter je geleidelijk je eigen energieniveau en vitaliteit.
 
Praktisch
 • Begeleiding: Johny Butaye
 • Bijdrage: € 200
 • Syllabus krijg je bij aanvang.
 • Draag losse kledij.
 • Futons waarop de behandeling aangeleerd wordt, zijn aanwezig in de zaal
 • Uren: 9.30-12.30 uur en van 14.30-17.30 uur
 • Locatie: Inspirience, Zuidwesterstraat 26, 8670 Oostduinkerke
 • Inschrijven: via mail of telefoon.
  JohnyButaye@skynet.be
  0477 395 227 of 058 516 988
  De inschrijving is geldig na betaling van het voorschot van € 50.
  De rest bij aanvang van de cursus.
 

Inspirience

  
  
  
 
 
 
 
 
inspirience
Zuidwesterstraat 26
8670 Oostduinkerke
058 516 988 – 0477 395 227

 

 


H2O

Subgroep van : www.INImail.be
Auteur : Haa2Ooh
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.comDit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel,water, conferentie, verhaal, drinken


 

 www.haa2ooh.be

 

WATERCONFERENTIE
 
 We weten allemaal dat we niet zonder water kunnen.
Maar hoeveel moeten we drinken? En wat gebeurt er als we dat niet doen?
Waarom hebben sommige mensen nooit dorst?
Hoe zit het met de kwaliteit van ons blauwe goud? Welk water is het beste? Kunnen we ons water zelf filteren?
Wat is het "geheugen" van water? Wanneer spreken we van "vitaal water"?
Als u eens wist wat WATER voor u kan doen!
De Haa2ooH-waterconsulenten brengen hun boeiende waterverhaal.
 

Data en locaties
 
Limburg: woensdag 22 oktober
Landcommanderij Alden Biesen - Kasteelstraat 6 - 3740 Bilzen
                                                                                                      
Antwerpen: donderdag 13 november
Cultureel Centrum - Gemeentepark 10 - 2930 Brasschaat
 
Vlaams-Brabant: woensdag 26 november
Koningsteen – Oxdonkstraat 168 – 1880 Kapelle-op-den-Bos
 
 
Inkom 10 euro
inschrijving vereist op 03 899 05 55 of info@haa2ooh.be
Bijzonder aanbod! Op vertoon van deze geprinte e-mail betaalt u slechts 8 euro.
 
meer info op www.haa2ooh.be
 

 

 

 

 

Biodanza

Subgroep van : www.aanbodinfo.com
Auteur : Biodanza
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.comDit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel, biodanza, dans, leven, oefeningen, les

  Nieuw-Nieuw-Nieuw

 

Kennismaking

Biodanza

op de vrijdag avonden

Nu ook in

ANTWERPEN

 

        van 20.00 uur - 22.30 uur.

BIODANZA: Dans van het leven, opnieuw verliefd worden...

Biodanza staat voor affectieve integratie en persoonlijke groei door muziek, emotie, dans of beweging. Het verruimt bewustzijn en heeft grote invloed op ons algemeen welzijn. Het gaat niet om het maken van mooie bewegingen of choreografie. Het zijn e envoudige oefeningen en dansen voor iedereen toegankelijk.

 

LOCATIE

 

Nwe Oost West Centrum. Van Schoonbekestraat 148, Antwerpen   

  De kennismakingsles kost voor de nieuwe mensen die nog nooit Biodanza gedaan hebben € 10.
 
31 Oktober

 

Anett Heynderickx

 

Overige data ; 3- 10-17- 31/10- 7- 14- 28 /11- 5 -12 -19 /12

*Wanneer je op de kennismakingsavond   inschrijft voor een reeks van 10 keer krijg je €10 korting (€130 ipv. € 140). Reeks van 10 keer is 12 weken geldig.

Gelieve iets eerder aanwezig te zijn ivm omkleden en administratie .

                                                                                                                                               

Info via email  anett.heynderickx@gmail.com 

Anett Heynderickx is Vlaamse en IBF gecertificeerd Biodanza Docent sinds 2004. Geeft les in binnen en buitenland
Voor meer informatie en/of  aanmelding: +31 640583378 of +31 765310530 Of kijk op
www.biodanza-antwerpen.be

Info voor Antwerpen GSM 0487/16.10.37