08-08-08

 

 Dossier van : www.taotox.be
Auteur : Artemisia
Redacteur In4me : Gommers Sarah - www.health4me.be
gezondheid, detox, ontgiften, ontzuren, pH, alkalisch,voeding, zwaarlijvigheid, osteoporose

 


 

Artemisia organiseert in samenwerking met

Dr. Patrick Quanten van Centrum voor Actief Leven:

 

"Gezondheids Cursus: hoe kunnen we onze gezondheid bevorderen en in stand houden?",

 

~=~=~=~=~=

 

 

Gezondheidscursus 

 

Het concept van de cursus is informatie en kennis naar de mensen toebrengen met het oog op het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid.

We maken gezondheid weer toegankelijk voor iedereen door in eenvoudige termen en met gezond verstand ons een weg te banen doorheen de jungle van medisch jargon.

In deze reeks brengen wij u op de hoogte van de wetenschap en de kennis die niet altijd door de autoriteiten en de media naar voren geschoven wordt maar die essentieel is om gezondheid en ziekte te begrijpen. Hier worden er geen producten verkocht, noch worden er behandelingsmethoden aanbevolen. Het gaat erom te begrijpen wat gezondheid en ziekte betekent en hoe het individu daar persoonlijk mee om kan gaan.

De thema’s worden best als een geheel gezien en bestudeerd, maar ze kunnen ook afzonderlijk benaderd worden. Elke les kan perfect gescheiden van de rest gevolgd worden, alhoewel het geheel een vollediger beeld zal scheppen van hoe wij onze gezondheid kunnen bevorderen en in stand houden.

 

 

Prijs: volledige cursus van 8 lessen: 160 €    -     Prijs: losse les 25 €

 

Locatie: Artemisia – Brakkebos 9 te Halle Zoersel  op zondagachtenden! Data + inhoud hierondervermeld

Aanvang: 9.30u stipt! tot 12u gelieve tussen 9u en 9.15 aanwezig te zijn.

 

Inschrijving: via mail dani.bernaerts@telenet.be of tel. 0496 514 743 of 03 384 37 28

Voor de volledige cursus inschrijving uiterlijk 07/08/2008

  Voor de losse lessen gelieve uiterlijk 2 dagen vooraf in te schrijven!

 

Meer info over de verschillende onderwerpen op www.actiefleven.be ,

de site van Dr Quanten

Info over Artemisia: www.levenspad.be en http://users.telenet.be/daniellebernaerts

 Neem regelmatig een kijkje op ons agenda! of vraag onze nieuwsbrief aan: stuur mail met onderwerp nieuwsbrief aan dani.bernaerts@telenet.be  om opgenomen te worden in mailingbestand.

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd kan zijn, voel je dan vrij hen deze mail door te sturen.

 

Wil je geen mails meer ontvangen, stuur dan een mail met verzoek tot uitschrijven.

 

 

Agenda met de onderwerpen van de gezondheidscursus + beknopte inhoud :

10 augustus VOEDING

Weet u nog wat goed voor u is en wat niet? Zoveel tegenstrijdige adviezen!

Daar komt dan nog eens bij dat, ondanks dat we nu veel meer kennis hebben over ons voedsel en de kwaliteit ervan, we er als gemeenschap niet gezonder op worden.

Wat is nu echt gezond voedsel? Wat is een gezond dieet? Hoe kan ik het algemeen advies naar mijn persoonlijke hand zetten?

 

24 augustus ZWAARLIJVIGHEID

Zwaarlijvigheid of obesitas is een enorm probleem aan het worden in de gehele Westerse wereld, met Amerika en Engeland op kop. Wat zijn de echte oorzaken hiervan?

Men vertelt ons wat goed voedsel is en hoeveel men ervan kan eten. Men heeft ons voedsel verbetert. Wij sporten meer. Wij hebben betere behandelingen voor alle kwalen.

Hoe erg is zwaarlijvigheid voor mijn gezondheid? En Cholesterol? En teveel vet? Teveel suiker?

 

7 september OSTEOPOROSE

Zwakke beenderen, de angst om op elk moment een bot te kunnen breken, een moderne ziekte die geen geschiedenis heeft en geen geschiedenis schrijft.

De waarheid is veel eenvoudiger dan men ons voorstelt. De waarheid kent geen angst, is kristal helder van taal en inhoud.

Wordt gezondheid beïnvloed door osteoporose? Wat is belangrijk aan osteoporose?

 

 21 september ARTROSE – REUMA

Afgesleten gewrichten, verwrongen gewrichten, pain, stijfheid, gezwollen gewrichten, zijn allemaal tekens van een versleten systeem.

Deze ouderdomsziekte wordt nu bij jonge mensen meer en meer aangetroffen. Hoe kan het dat jonge systemen dan al zo snel versleten zouden zijn?

En kan er niets gedaan worden om deze slijtageslag tegen te gaan of te stoppen?

Zijn we allemaal gedoemd tot een oude dag vol artrose pijn en immobiliteit? Wat is de rol van operaties en supplementen?

 

19 oktober VERMOEIDHEID

Waarom worden we moe?

Als we begrijpen hoe vermoeidheid, zelfs op korte termijn, tot stand komt kunnen we er misschien achter komen hoe vermoeidheid op lange termijn werkt.

Op die manier krijgen we dan inzicht in wat populair "Het Chronisch Vermoeidheidssyndroom" genoemd wordt.

Hoe kan men moeheid tegengaan? Wat is er nodig om ons leven vol energie en geluk te gieten?

 

16 november INFECTIES

Infectieuze ziekten zouden volledig uitgeroeid worden door de combinatie van vaccinaties en antibiotica; of tenminste, dat is ons beloofd door de medische wereld.

Nu ervaren we het tegendeel; alle serieuze ‘besmettelijke ziekten’ zijn aan een sterke remonte bezig.

Niet alleen stijgt het aantal gevallen maar tot overmaat van ramp blijkt dat onze beschermmiddelen hoe langer hoe minder effectief worden.

Leer waar infecties echt vandaan komen, zodat je dan weet hoeveel zorgen je je moet maken over Candida (zwam), TB (bacterie), HIV (virus).

Laat de wetenschap je overtuigen van hun kennis en je tonen waarom onze maatregelen de effecten hebben die ze hebben.

 

 

30 november ALLERGIEËN

Waarom heeft een anders onschuldig element zo een nefaste werking op de gezondheid van een bepaald individu?

Waarom heeft een bepaald individu zo een paniekreactie op eenvoudig element dat op zichzelf niet toxisch is?

Waarom worden mensen met allergieën steeds meer allergisch voor meer en meer stoffen?

Wat is de oorzaak van al de allergische reacties? Bestaat er één reden voor de groeiende allergie problemen in onze maatschappij?

 

14 december HET KANKER PROCES

Vandaag de dag heeft iedere familie wel zijn kanker slachtoffers in de West Europa, terwijl dat drie generaties terug een zeldzaamheid was.

Hoe kan dat dan ‘genetisch’ bepaald zijn? Is er een verklaring voor het stijgende kanker probleem?

Heeft de enorme technologische vooruitgang ook een verandering in strategie met zich mee gebracht?

Het sterftecijfer voor kanker zowel als het ziektecijfer stijgt jaarlijks. Kan dit verklaard worden door de betere diagnostische technieken?

En de ultieme vraag: Hoe krijgt een mens kanker?

 

03-08-08

Colloïdaal Goud

Dossier van : www.taotox.be
Auteur :
Redacteur In4me : Gommers Sarah - www.health4me.be
gezondheid, detox, ontgiften, ontzuren, pH, alkalisch, colloïdaal, zuiver, water

 

Colloïdaal Goud is het zuivere element goud, opgelost in zuiver water. Het is goud in ionische vorm. Alleen planten kunnen goud uit de bodem omzetten in deeltjes die net zo klein zijn als de deeltjes in colloïdaal goud. Dit doen planten op dezelfde manier waarop ze ijzer of andere metalen/mineralen omzetten. Ze halen het metaal (dat ons lichaam niet rechtstreeks kan opnemen) uit de grond en veranderen deze naar de ionische of colloïdale vorm die we wél kunnen opnemen. De deeltjes zijn zo klein dat ze in zuiver water blijven zweven. Net zoals u nooit op spijkers zou gaan kauwen om ijzer binnen te krijgen, moet u goud nooit in zijn vaste vorm innemen: het is giftig en zorgen voor problemen met de spijsvertering, de nieren en dergelijke. Hoewel metaalhoudend goud als folie overal ter wereld uitwendig wordt gebruikt om mensen te behandelen die lijden aan artritis, zal geen enkele huisarts zijn patiënten het ooit in vaste vorm voor inwendig gebruik voorschrijven. Colloïdaal Goud wordt vervaardigd met behulp van electrolyse. Hierdoor ontstaan electrisch geladen gouddeeltjes (goud ionen) in puur zuiver water, zonder kunstmatige toevoegingen.
Dr.Robert Koch ontdekte in 1890 dat de bacil die Tuberculose veroorzaakt niet kon leven in de buurt van goud. Daarna werd al snel ontdekt dat goud een goede invloed heeft op andere kwalen zoals hersenstoornissen, depressie, wanhoop, angst, frustratie, drugs en alcoholverslaving, melancholie,verdriet, zielenleed, artritis, brandwonden, verkoudheid, problemen met bloedsomloop, spijsverteringsstoornissen, opvliegers, nachtzweten, corpulentie, kanker, ontevredenheid, irritatie, leed, boosheid, woede, fobieën, onverschilligheid, apathie, zelfmoordneigingen, huidziekten, chronische ontstekingen, reuma, spierproblemen, psoriasis enz. De medische wetenschap heeft verder ook vastgesteld dat het lichaam allerlei benodigde mineralen in een colloïdale vorm sneller opneemt dan via pillen of poeders. Nu al heeft de nieuwe, supergeavanceerde colloïdale technologie colloïdale mineralen en producten met sporen van mineralen op de markt gebracht die opmerkelijke, zelfs revolutionaire resultaten geboekt hebben. Colloïdaal Goud kan zich naar alle delen van het lichaam verspreiden.
COLLOÏDAAL GOUD IS NIET GIFTIG
    Het kan zorgen voor een algeheel euforisch gevoel van welzijn.
    Het kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren.
    Het kan de natuurlijke weerstand en het immuunsysteem verbeteren.
    Het kan de vitaliteit verhogen en zorgen voor een langer leven.
    Het kan rimpels verminderen.
    Het kan het IQ verhogen en het geheugen verbeteren.
    Het kan een positief effect geven bij opvliegers en nachtelijk zweten.
    Het kan helpen bij psychische problemen.
    Het kan een positief effect hebben op het centraal zenuwstelsel, waardoor het weer een positief effect kan geven bij ziekten als MS en bij de ziekte van Parkinson.
    Het kan stress verminderen, tevens kan het helpen bij ADHD en bij mensen die zeer snel opvliegend zijn.
We maken hier geen medische aanspraak op, maar willen graag dat deze informatie voor medische doeleinden gebruikt wordt. Tijdens de middeleeuwen ontwikkelden alchemisten een "goudelixer " dat ogenschijnlijk kon zorgen voor verjonging en een perfecte gezondheid. Paracelcus, de voorganger van de moderne farmacologie, die tevens één van meest bekende alchemisten/chemici was, ontwikkelde medicijnen uit metaalmineralen, waaronder goud, om zieken te genezen. Paracelcus kende het gebruik van goud al tegen syfilis en lepra. Ook Edgar Cayce, Amerika's meest beroemde paragnost vertelde in de jaren '30 van de vorige eeuw al dat goud en zilver, op de juiste wijze toegediend, de levensverwachting bijna kan verdubbelen. De Chinezen gebruiken al eeuwen gouden munten bij het koken van rijst om het lichamelijke goud gehalte op peil te houden. Ook is het gebruik van goud bij klierziektes (scrofulose) en ziekten van de geslachtsorganen al heel oud en weer opnieuw door de klassieke homeopathie ingevoerd.
WAT DOET GOUDWATER >50ppm
Het goud heeft niet de bacteriedodende/antibiotische werking van colloïdaal zilver, maar het heeft wel effect op lichamelijke afwijkingen, en het heeft een emotioneel herstellend en harmoniserende werking. De goud elixer werkt tot in de kern van de materie, de cellen en bouwstoffen van het lichaam, alsmede op het etherische lichaam van de mens, dit is de eerste energielaag direct om het fysieke lichaam. Verder kan goud een helend effect hebben op de werking van het hart, kan het de bloedsomloop bevorderen, kan het bloed zuiveren en kan het zenuw en klierenstelsel opladen. Het is zeer heilzaam voor de organen, met name voor de hersenen en het hormonaal stelsel.

Oil Blend

 Dossier van : www.taotox.be
Auteur :
Redacteur In4me : Gommers Sarah - www.health4me.be
gezondheid, detox, ontgiften, ontzuren, pH, alkalisch, vetten, cel, levende, voeding

 

Ultimate Oil Blend® UDO’S CHOICE®
 is ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar een product dat hen al de goede vetten geeft die ze nodig hebben, zonder de slechte vetten die ze moeten vermijden.

De waarheid over vet

Mensen denken vaak dat je alle vetten moet vermijden om echt gezond te zijn. Eigenlijk zijn er twee substanties die alleen in vetten voorkomen, die even essentieel zijn om te overleven als eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.
Er zijn veel soorten vetten, maar alleen omega 3 en 6 werden door wetenschappers ‘essentiële vetzuren’ genoemd, omdat elke levende cel in ons lichaam deze vetten nodig heeft, maar ze niet zelf kan aanmaken. Deze kunnen enkel rechtstreeks uit de voeding opgenomen worden.

Om gezond te zijn, moeten de essentiële vetten in de juiste verhouding opgenomen worden. Dit wordt niet vaak bereikt, aangezien de gemiddelde dagelijkse voeding te veel omega 6 en te weinig omega 3 bevat. Verder is er nog een andere factor belangrijk wanneer we een voedselbron met essentiële vetzuren kiezen. De meerderheid van de supermarktoliën is beschadigd door hitte, licht en zuurstof alsook door de moderne fabricageprocessen. Deze oliën bevatten niet langer de gezonde essentiële vetzuren en kunnen zelfs schadelijk zijn.
Essentiële vetzuren in een juiste hoeveelheid en verhouding (zoals in Ultimate Oil Blend) verhogen de energie, de weerstand, het prestatievermogen, de concentratie, verbeteren het slaappatroon, het humeur en de toestand van de huid.

Udo’s Choice® Ultimate Oil Blend® – De gezondheid op de eerste plaats

Udo’s Choice® Ultimate Oil Blend® is een speciaal mengsel van zorgvuldig uitgekozen, natuurlijke, ongeraffineerde oliën, rijk aan essentiële vetzuren. De Ultimate Oil Blend heeft een aangename smaak van noten en boter. Ze bevat oliën van vers, biologisch geteeld vlaszaad, sesamzaad, zonnebloempitten en zaad van de teunisbloem, evenals oliën van rijst- en haverkiemen. Kleine, doch belangrijke ingrediënten met maximale voordelen voor de gezondheid. Dit mengsel bevat niet-genetisch gewijzigde sojalecithine,wat de vertering van de oliën bevordert en de bouwstenen verschaft voor gezonde celmembranen. Ultimate Oil Blend bevat middellange vetzuurketens (MVZ), die gemakkelijk te verteren zijn en gemakkelijk opgenomen kunnen worden, en die bovendien rechtstreeks door onze cellen ingezet worden als energiebron, zonder ze in vet om te zetten.

Ultimate Oil Blend wordt geperst en gefilterd in een ultramoderne, licht- en zuurstofvrije omgeving bij  een lage temperatuur, zodat de stabiliteit verhoogd kan worden en de voedingswaarde en de versheid bewaard blijven. Het mengsel wordt in amberkleurige glazen flesjes gegoten en bewaard onder een stikstof atmosfeer. Daarna worden de flesjes dichtgeschroefd en verpakt in een doos, zodat de ingrediënten beschermd worden om zo de hoogste kwaliteit te garanderen. De flesjes worden koel bewaard en worden in ijs verpakt wanneer de hittegevoelige essentiële vetzuren bij warm weer vervoerd moeten worden.


Suggesties voor gebruik
Begin met één eetlepel (15 ml) per dag bij de maaltijd en vermeerder de hoeveelheid geleidelijk aan totdat u één eetlepel per 25 kg gewicht per dag inneemt.

Multivitamineral

Dossier van : www.taotox.be
Auteur :  Bio-Radix
Redacteur In4me : Gommers Sarah - www.health4me.be
gezondheid, detox, ontgiften, ontzuren, pH, alkalisch, multivitamines, gewoontes, energie

 

All In One. Pure energie in een zuiver lichaam.

Stel jij soms ook de kwaliteit van onze voeding in vraag? Gelijk heb je! De bodem in onze streken wordt steeds armer aan nutriënten, de gewassen die erop gekweekt worden bevatten bijgevolg veel te weinig vitaminen en mineralen. Een grote hoeveelheid voedseladditieven, pesticiden en herbiciden besmetten onze voeding. Het wordt moeilijk om gezond te eten! Nochtans is het lichaam niet in staat om alle levensnoodzakelijke vitaminen, mineralen en aminozuren zelf aan te maken. Daarom moeten we ze absoluut innemen!

Terwijl velen onder ons gebukt gaan onder een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, wordt het lichaam ook nog eens belast door onze typisch Westerse levensstijl. Onze jachtige manier van leven leidt soms onvermijdelijk tot slechte gewoontes: stress, snelle kant-en-klare maaltijden, alcoholverbruik, roken, weinig lichaamsbeweging,… . Meer nog, we ademen ook nog eens dagelijks lucht in die bezoedeld is met stof, schadelijke dampen of chemicaliën. Al deze ‘moderne’ aanvallen op onze gezondheid creëren een vicieuze cirkel van een steeds terugkerende vermoeidheid. Je vraagt je af hoe je tegenwoordig nog gezond door het leven kan stappen? Voedingssupplementen brengen soelaas!
Een alles-in-één-product!
Multiple Vitamin/Mineral levert 15 vitaminen, 70 mineralen, 22 aminozuren en 17 kruiden aangevuld met 4 plantenenzymen in een alles-in-één-product, een weldaad voor het lichaam. Multiple Vitamin/Mineral garandeert bovendien een optimale verhouding aan vitaminen en mineralen zodat ze elkaar positief  All In One. Pure energie in een zuiver lichaam.

Stel jij soms ook de kwaliteit van onze voeding in vraag? Gelijk heb je! De bodem in onze streken wordt steeds armer aan nutriënten, de gewassen die erop gekweekt worden bevatten bijgevolg veel te weinig vitaminen en mineralen. Een grote hoeveelheid voedseladditieven, pesticiden en herbiciden besmetten onze voeding. Het wordt moeilijk om gezond te eten! Nochtans is het lichaam niet in staat om alle levensnoodzakelijke vitaminen, mineralen en aminozuren zelf aan te maken. Daarom moeten we ze absoluut innemen!

Terwijl velen onder ons gebukt gaan onder een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, wordt het lichaam ook nog eens belast door onze typisch Westerse levensstijl. Onze jachtige manier van leven leidt soms onvermijdelijk tot slechte gewoontes: stress, snelle kant-en-klare maaltijden, alcoholverbruik, roken, weinig lichaamsbeweging,… . Meer nog, we ademen ook nog eens dagelijks lucht in die bezoedeld is met stof, schadelijke dampen of chemicaliën. Al deze ‘moderne’ aanvallen op onze gezondheid creëren een vicieuze cirkel van een steeds terugkerende vermoeidheid. Je vraagt je af hoe je tegenwoordig nog gezond door het leven kan stappen? Voedingssupplementen brengen soelaas!
Een alles-in-één-product!
Multiple Vitamin/Mineral levert 15 vitaminen, 70 mineralen, 22 aminozuren en 17 kruiden aangevuld met 4 plantenenzymen in een alles-in-één-product, een weldaad voor het lichaam. Multiple Vitamin/Mineral garandeert bovendien een optimale verhouding aan vitaminen en mineralen zodat ze elkaar positief

Acupeds

 Dossier van : www.taotox.be
Auteur :
Redacteur In4me : Gommers Sarah - www.health4me.be
gezondheid, detox, ontgiften, ontzuren, pH, alkalisch, foot pads, eliminatie, foot

 

Acupeds Detox Foot Pads.
 

Als volwassen hebben we om en bij de 400 chemicaliën in ons lichaam opgeslagen. Het gewone proces van eliminatie door het lichaam is niet voldoende om al deze chemicaliën te verwijderen en als we toch vrij gezond leven kunnen ze toch niet op tijd uitgescheiden worden.  Het is daarom dat we snel verouderen.
Voeding, drank, verontreinigde lucht, medicatie, stress, ziekten, cosmetica, enz.. dragen allemaal bij om de toxische lading van ons lichaam te verhogen.  Elke dag wordt er meer opgestapeld en we krijgen het er niet tijdig uit.
Acuped detox foot patches, of in het nederlands ontgiftingspleisters voor de voeten, bevatten natuurlijke, niet-toxische ingrediënten waaronder : Organic Agaricus paddestoelen, tourmaline, Saururus Chenesis, Achyranthis Radix, Artemisia lwayomogi, Paeoniae Rubrae Radix, Caragana sinica, Siberian Ginseng, Platicodon Grandifloum, Mokcho Poeder, Pearl Stone, Mugwort extract, Loquat (Japanese medlar) extract, and wood vinegar.
 
Elke Acuped detox patch heeft ook een extra pleister waardoor je hem gemakkelijk kan aanbrengen.  Ondanks de naam kunnen deze pleisters overal aangebracht worden op het lichaam, daar waar het pijn doet.  Het verwijdert dus ook toxische stoffen van een bepaald pijngebied. Maar het is steeds aangewezen van er steeds ook één op de voet aan te brengen voor een optimale detoxificatie.

Afhankelijk van de persoon zal de pleister aangebracht worden voor een periode van twee of drie dagen of langer, zelfs naar twee of drie weken.  Resultaten mag je erg snel verwachten en het zal ook duidelijk zijn als je de dag nadien naar de pleister kijkt.

Naarmate dat de Acuped opwarmt zullen de poriën van je huid open gaan en het opgestapelde vuil kan er zo uitgetrokken worden door de huid heen onder osmosische druk van het bloed en het lymfesysteem.  Bij voorkeur doe je een pleister aan tijdens de nacht.
 
 


 Oxifit.

Gemiddeld inhaleren wij ongeveer 16 keer per minuut. In de normale omstandigheden, bevat onze lucht 21% zuurstof. Hoofdzakelijk door de longen en een kleine gedeelte door
De huid krijgen wij zuurstof (O2) in ons lichaam binnen.
Net zoals een machine, hebben wij ook brandstof nodig om
te functioneren. Deze brandstof (koolhydraten, vetten en proteïnen) wordt gehaald uit onze dagelijkse voedselopname en vet dat in ons lichaam is opgeslagen.
De brandstof en de zuurstof worden verbruikt, terwijl  hitte
en energie worden geproduceerd.

Flor-essence

 Dossier van : www.taotox.be
Auteur :
Redacteur In4me : Gommers Sarah - www.health4me.be
gezondheid, detox, ontgiften, ontzuren, pH, alkalisch, reinigen, energie, giftige

 

Flor•Essence®

Vitaliseer je leven.

Door reinigen en ontgiften naar een optimale gezondheid en vibrerende energie.
Hoe jong wilt u zich voelen?
In ons drukke leven hebben we weinig tijd om te  doen wat nodig is om een lang en gezond leven te  kunnen leiden. Wanneer het om onze gezondheid  gaat, mogen we echter nooit vergeten dat de klok  steeds verder blijft tikken. En hoe langer we de signalen van ons lichaam negeren, hoe sneller de klok tikt.
Zó veroudert uw lichaam.
Wanneer giftige stoffen en vrije radicalen samenkomen, zorgen ze voor een veroudering van het lichaam. Wanneer er niet op deze ontwikkeling wordt gelet, kan ze tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Elke gebeurtenis of elk ziektestadium gaat gepaard met een aantal duidelijk waarneembare  fysieke symptomen.

De zes stadia van veroudering zijn:

    •     1. Gebrek aan energie
    •     2. Ophoping van giftige stoffen
    •     3. Irritatie
    •     4. Ontstekingen
    •     5. Zweren
    •     6. Weefselverharding
Flor•Essence®

Reinigen, ontgiften én activeren
Flor•Essence is een krachtig middel dat het  lichaam helpt bij de reiniging en ontgifting.  Flor•Essence haalt gif- en afvalstoffen, en vrije  radicalen, uit de organen, de bloedsomloop en  het spijsverteringstelsel. Bovendien bevat  Flor•Essence hoge concentraties antioxidanten,  waardoor de vrije radicalen onschadelijk  worden gemaakt. Zo wordt het lichaam  beschermd tegen de schade die de laatstgenoemde stoffen  veroorzaken.  Flor•Essence stimuleert het immuunsysteem,waardoor het lichaam  beter in staat is om zich tegen ziekten te verdedigen.  De actieve bestanddelen in de kruiden die in Flor•Essence zijn verwerkt,  zorgen ook voor een betere spijsvertering en reinigen de organen in de  buik. Ze halen het ‘bezinksel’ weg dat verhindert dat vitale voedingsstoffen  door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Door de spijsvertering  te verbeteren voorkomt Flor•Essence dat voedsel in het        maagdarmkanaal  kan gaan gisten en zo een haard van giftige stoffen wordt. Het  resultaat: gezondere, toxinevrije cellen, een betere spijsvertering, een optimale gezondheid en bruisende energie.
Aanbevolen dosis.
U kunt Flor•Essence kant en klaar kopen of thuis bereiden. U lost de hieronder vermelde hoeveelheid op in een gelijke of dubbele hoeveelheid warm of koud water. Gebruik voor de toebereiding mineraalwater. In kleine slokjes uitdrinken. Volwassenen: 2 x daags, 30-60 ml Flor•Essence.
Wat kan men van reinigen en ontgiften verwachten?


Aan het begin van ieder reinigings- en ontgiftingsproces kunt u  enkele symptomen verwachten naarmate de gif- en afvalstoffen uit  het lichaam worden verwijderd. Deze zijn onder andere meer  stoelgang, regelmatig urineren, opzwellende klieren, huidpuistjes,  een grieperig gevoel (rillingen, koorts, afscheiding van slijm) en lichte hoofdpijn. Deze symptomen zijn natuurlijk vervelend, maar het zijn  positieve signalen die melden dat het lichaam met reinigen en  ontgiften is begonnen. Het loont om ondanks dit tijdelijke ongemak  te volharden, omdat het tot meer energie en een betere gezondheid  leidt.

Antioxidanten

Dossier van : www.taotox.be
Auteur :
Redacteur In4me : Gommers Sarah
gezondheid, detox, ontgiften, ontzuren, pH, alkalisch, vrije radicalen, zuurstof, molecule

 

Het waarom van antioxidanten in de aanpak van vrij radicalen…
En vooral: welke en hoeveel antioxidanten gebruiken?
Om te komen tot vrije radicalen die de directe oorzaak zijn van oxidatie , proces dat aan de basis ligt van de aantasting van het lichaam , heeft men drie dingen nodig:
1)    een stabiele molecule
2)    zuurstof
3)    metalen of calciumatomen
Op  het ogenblik dat zuurstof in de buurt komt van een molecule gaat deze trachten een elektron ‘te stelen’ van de stabiele molecule. Dit gaat over het algemeen zeer moeilijk. Zijn er echter metalen of  calciumatomen in de buurt, dan lukt het beter. Een molecule die op die manier een elektron kwijtgeraakt, wordt onstabiel. Zo ontstaat een vrije radicaal die rondtolt en door botsing met andere moleculen schade veroorzaakt.
 Factoren die dit proces versnellen zijn roken, stress, kwik in vis, kiesvullingen, zonlicht, luchtvervuiling, voedseladditieven,…( Dit proces wordt visueel weergegeven op http://www.uitdaging.net/shop/pg/vrije_radicalen.html )
Om ons te beschermen zijn er gelukkig ANTIOXIDANTEN.
Ze zijn immers bekwaam om onstabiele moleculen ( vrije radicalen ) terug stabiel te maken. Ze bezitten een overvloed aan elektronen. Deze geven ze af aan de moleculen die er eentje kwijtgespeeld zijn aan zuurstof.
Algemeen is geweten dat deze positief werkende antioxidanten vooral terug te vinden zijn in groenten en fruit en meer in het bijzonder in de schil.
Hebben ze alle dezelfde kracht ? Of zijn er verschillen?
Hier geeft één test het antwoord op.
De ORAC-test. ( Via google zijn er 75700 referenties beschikbaar…)
ORAC is een afkorting voor Oxygen Radical Absorbance Capacity. Het is de anti-oxidatieve capaciteit van groenten en fruit vastgelegd volgens een methodiek ontworpen door de Amerikaan Guohua (Howard) Cao, werkzaam bij het Amerikaanse ministerie van Landbouw en bij de Tufts University in Boston.( www.ars-grin.gov )
Men maalt monsters van voedingsmiddelen, zoals bessen of appelen, tot moes. Dit moes wordt door een vloeistofchromatograaf gehaald, waarna men meet in hoeverre dit product in staat is om lichaamsradicalen zoals peroxil onschadelijk te maken. Elk product krijgt dan een ORAC- score toegekend.


.

Volgens de Tufts universiteit zouden de Amerikanen minimaal 3.500 ORAC-eenheden moeten eten, tegen de 1.200 die nu geconsumeerd worden. Idealiter zou dat zelfs 5.000 of meer mogen zijn. Om dagelijks 3.500 ORAC-eenheden binnen te krijgen dient men 10 porties groenten en fruit te eten. En dan blijkt uit volgende tabel dat elk product niet eens even actief is…
 
Fruit
ORAC- Score
Gram nodig tot ADH

Braam
7,700
65

Bosbes
4,460
112

Granaatappel
3,307
151

Rozijn
2,830
177

Blauwe bes
2,400
208

Rode framboos
2,400
208

Zwarte bes
2,036
246

Aardbei
1,540
325

Nonifruit
1,506
332

Pruim
949
527

Sinaasappel
750
667

Kers
670
746

Rode druif
739
677

Rode grapefruit
495
1010

Grapefruit
460
1087

Appel
218
2294

Banaan
210
2381

Peer
134
3731

Watermeloen
100
5000

Groenten
ORAC- Score
Gram nodig tot ADH

Knoflook
1939
258

Spinazie
1,770
282

Gestoomde spinazie
909
550

Gele pompoen
1,150
435

Spruit
980
510

Alfalfa spruit
930
538

Broccolistengel
880
568

Broccolibloem
890
562

Biet
840
595

Avocado
782
639

Rode peper
710
704

Gebakken bonen
503
994

Ui
450
1111

Mais
400
1250

Erwt
375
1333

Eierplant
390
1282

Aardappel
300
1667

Zoete aardappel
295
1695

Kool
295
1695

Bloemkool
385
1299

Wortel
210
2381

Tomaat
195
2564

Komkommer
60
8333


Voorwaar een hele prestatie om zich elke dag aan dergelijke hoeveelheden  te houden. Daarom allicht dat heel wat labo’s antioxidanten aanbieden.
Het valt echter meteen op dat er slechts één firma is ( de laboratoires Fenioux ) die zijn antioxidans ook aan een ORAC-test heeft  onderworpen.
Het product OXYNERGIE 5000 bestaat uit 11 soorten fruit, 11 soorten groenten en het coënzyme Q-10.
Bij inname van 4 capsules per dag levert het een antioxiderende werking van 5000 ORAC-eenheden. Ruim voldoende om aan de dagelijkse behoefte van 3500 à 5000 eenheden te voldoen.
Indien gewenst kan u de technische fiche van OXYNERGIE 5000 steeds aanvragen via dirk.timmermans@laboratoiresfenioux.be