03-11-08

Okido

Subgroep van : www.INImail.be
Auteur : Camp
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.comDit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel,okido, yoga, houding, holistische,


 

 

 

Proeflessen
Okido YogaWoensdagavond
van 20 tot 21.30 uur
5 november
12 november
19 november
26 november

inschrijven via www.owc.be

Leuven
Aum-ruimte
Kolonel Begaultlaan 15
3012 Leuven

 

In deze vier proeflessen krijg je de kans om Okido Yoga zelf te ervaren. We werken niet enkel met de typische houdingen en strekkingen (asana’s) uit de ‘klassieke’ yoga, maar doen ook correctieve en genezende oefeningen (shusei taiso), ademhalingsoefeningen (pranayama), zuiveringsoefeningen en oefeningen die onze levenskracht en levensvreugde stimuleren (Kyoka ho). Iedereen neemt op zijn/haar eigen niveau deel aan alle oefeningen en krijgt daarvoor ook de nodige individuele begeleiding. Deze proeflessen zijn apart of als reeks te volgen. Elke les zal anders zijn. 

Masahiro Oki omschrijft yoga als een totale holistische levenswijze, met onder meer fysieke oefeningen om lichaam en geest tot optimale natuurlijke gezondheid te brengen. Hij studeerde en oefende in Japan, China, India, Tibet en andere landen. Hij ging o.a. enkele jaren in de leer bij Mahatma Gandhi en was bemiddelaar bij de UNESCO. De ervaring die hij daar opdeed combineerde hij met Zen-boedhisme en wetenschappelijke en medische studies, wat resulteerde in een uniek systeem van fysieke activiteit, meditatie en ademhalingsoefeningen.

Okido Yoga nodigt je uit om zelf je lichaam en ziel te leren kennen. De nadruk ligt op het ontwikkelen van gevoeligheid om te kunnen luisteren naar onze Levenskracht. We leren te voelen wat er nodig is op een bepaald moment, want onze conditie verandert van dag tot dag. Op deze manier kunnen we stapsgewijs onze conditie verbeteren en groeien naar een voller leven.

 
"Life-force is God" (Masahiro Oki Sensei)

Chris Camp
www.cambiamento.be
0476-91 72 99
Yoga, Shiatsu, Reiki, Jin Shin Jyutsu, Voedingsadvies

Chris Camp (1981) was reeds op jonge leeftijd geïntrigeerd door het Oosten. Op 11-jarige leeftijd begon zijn boeiende ontdekkingsreis met oosterse gevechtsporten. Al snel kwamen hier cursussen T’ai Chi, Qi Gong en diverse vormen van Yoga bij. Vanaf zijn 18de begon hij zich te verdiepen in energetische en holistische geneeskunde zoals Reiki, Macrobiotiek, Shiatsu en Jin Shin Jyutsu™. Zo vervolledigde hij onder meer de 4-jarige Shiatsu opleiding aan het Oost West Centrum. Vanuit zijn grote drang naar een voller en vrijer leven ontdekte hij ook het emotioneel lichaamswerk, het sjamanisme en de vijf ritmes™ van Gabrielle Roth.

Chris studeerde in 2004 af als Burgerlijk Ingenieur aan de K.U. Leuven. Hierna volgde hij een aanvullende opleiding rond Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing. In zijn leven brengt hij het westen en het Oosten samen om zo tot een groter en vollediger geheel te komen. Hij woont samen met zijn partner en zijn dochter in Leuven.

In zijn lessen werkt hij vanuit zijn intuïtie om de kwaliteiten te stimuleren die ieder van ons bezit. Hij nodigt je zonder oordeel uit om op ontdekkingstocht te gaan naar je eigen levenkracht. Zijn lessen combineren luchtigheid en speelsheid met eenvoud en focus.

 


Commentaren

Hey Sarah. Ik wens je nog een fijne zondag.

Gepost door: martin | 07-12-08

Voor 2009 Ik wens u een jaar, een topper, een knaller,
een dagelijkse knuffel een zee van geluk.
En niet te vergeten een zuiver geweten,
een jaar vol vertrouwen een vleug romantiek.
Uniek in je leven, een jaar om te zweven,
een jaar zoals niemand er ooit een verwacht.

Gepost door: martin | 30-12-08

De commentaren zijn gesloten.