03-11-08

Dorn-methode

Subgroep van : www.aanbodinfo.com
Auteur : Dorn breuss
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.com Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel, rug, rugpijn, been, natuurlijk

Unieke Workshop Dorn breuß - methode I & II

  (zachte gewricht- en rugwervelcorrectie)

Wanneer ?   Zaterdag 13 en zondag 14 december 2008 telkens van 9 tot 17 uur.

 

Waar ?   Huize Bianca   Menenstraat 529 te Wevelgem (W-Vl - België)  

           

Voor wie ?   Elkeen die meer inzicht wil krijgen in de rugproblematiek via deze eenvoudige manier van behandelen en voor therapeuten die een extra dimensie in hun praktijk willen brengen .

 

Door wie ? De workshop wordt zeer deskundig gebracht door Jos Dassen , natuurgeneeskundige uit Kinrooi en reeds jarenlang vertrouwd met deze materie (zie uitleg hieronder)

 

Kostprijs : 190 euro (thee, koekjes en soep inbegrepen)

Over te schrijven op rek.979-98233427-48 van Vanneste Gino met vermelding   : Workshop Dornmethode.

 

Aantal deelnemers is beperkt !!  

Ter plaatse kan men overnachten aan een budgetvriendelijke prijs !

Graag reserveren op voorhand.

 

Rugpijnen kunnen door de ’’Dorn’’ -methode verdwijnen

 

’’Dorn’’ Breuss -methode (zachte gewricht- &   rugwervelcorrectie)

D e boodschap van de ’’Dorn’’-methode  kan zonder medische voorkennis begrepen worden.
De basis van de ’’Dorn’’-methode  is altijd de correctie van beenlengteverschil!
De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze steunpilaren ongelijk lang zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand!
Dit is een veelvoorkomend probleem, het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen v
eel chronische problemen: (darm- en blaasproblemen, heupklachten, lage rugklachten, kniepijn, nekklachten, voetproblemen, verzakkingen, scoliose, etc.).  
Diagnose: beenlengteverschil.


O orzaken en oplossingen voor het beenlengteverschil
Dit betreft in wezen twee punten. De in de laatste tientallen jaren veranderde bewegingsactiviteit zowel beroepsmatig alsook in onze vrije tijd, heeft bij vele mensen ertoe geleid dat door een niet goed zittend heupgewricht beenlengteverschil ontstaat, als gevolg een scheefstand van het bekkengebied.

Het heupgewricht bestaat simpel gezegd uit een kop, kraakbeen en kom, omhuld door spieren en pezen. Slaan we nu het ene been over her andere, dan wordt de kop van dat bovenbeen uit de kom van het heupgewricht “getrokken”. Pendelen wij gelijktijdig met het onderbeen wordt de trekkracht van de kop van het bovenbeen versterkt!
Bij het opstaan glijdt de kop van het bovenbeen niet automatisch terug in de kom van het bekken. Door het rechtop staan worden de spieren weer aangespannen en   de foute houding wordt gestabiliseerd. Door de zithouding in de auto (bekkenhoogte- is meestal lager als de kniehoogte) wordt deze situatie versterkt door de trillingen van de auto. Door deze vibraties trillen de kop en de kom millimeter voor millimeter uit elkaar. Zo is een beenlengteverschil van 3 cm. mogelijk.

 

Om dit beenlengteverschil te corrigeren gaat men in sommige therapievormen het “te” korte been kunstmatig langer maken (hakverhoging), hier bewandeld “Dorn” de andere weg, n.l. het korter maken van het “te “ lange been op een natuurlijke manier

Dieter Dorn erkent deze ontwikkeling intuïtief als oorzaak van vele rugklachten. Met zijn eenvoudige maar zeer werkzame natuurlijke correctie van beenlengteverschil evenals de gehele natuurlijke correctie van de wervelkolom, zette hij nieuwe maatstaven.

 

De “Breuß” massage is een fijngevoelige energetische manuele rugmassage, die psychische-, energetische- en lichamelijke blokkades kan losmaken. De massage kan     leiden tot herstel van de rugbanden en tussenwervelschijven. Het kan de sleutel zijn     tot de oplossing van vele problemen in het bewegingsapparaat van het heiligbeengebied.    De “Breuß” massage is het begin of de   afsluiting van de “Dorn” behandeling.

 

Jos Dassen natuurgeneeskundige

3640 Kinrooi België  

GSM: 0031 (0) 6-113 78 252

Tel/: (0032)   (0)89-56.37.40                                     

www.dewegnaargezondheid.com

 

Commentaren

Mv Beste,
Is er een cursus gepland voor volgend jaar?
mvg,
Dorine

Gepost door: Dorine Lefevere | 28-10-09

De commentaren zijn gesloten.