03-11-08

Bozar

Subgroep van : www.aanbodinfo.com
Auteur : Bozar
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.com Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel, spiritual, korea, tentoonstelling, boeddhisme, sjamanisme

newsflash

Als je deze mail niet kan lezen, klik hier voor de online versie

 


www.bozar.be
info@bozar.be

PALEIS VOOR SCHONE KUNSTEN
Ravensteinstraat 23,
1000 Brussel


BOZAR NEWSLETTER  
>> Wens je meer info over onze activiteiten? Abonneer je hier op de nieuwsbrief.

Spiritual Korea

1 & 24 november 2008

Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

In de marge van de grote tentoonstelling Boeddha’s glimlach en de beeldende kunstenaars van vandaag gaat het festival Made in Korea van start met drie bijzondere voorstellingen, op 1 en 24 november. Ze staan in het teken van de Koreaanse spiritualiteit, met name boeddhisme, sjamanisme en confucianisme. Aansluitend bij de sacrale voorwerpen uit de tentoonstelling schitteren Koreaanse monniken, muzikanten en dansers in rituelen die nog steeds relevant zijn.


zaterdag 1 november 2008 - 14 > 22u
Probeer de Yeongsanjae uit, een boeddhistische ceremonie en offerande aan Sakyamuni Boeddha, die de doden begeleidt op weg naar de eeuwige vrede. Of wat dacht je van dertig monniken die de lof van Boeddha zingen? In hun zang en dans krijgt de vlinder, symbool van ontpopping, een prominente plaats. Tril mee op de krachtige klanken van cimbalen en gongs! Wie meer voelt voor het prille sjamanisme kan terecht bij het Choomogut-ritueel, waarin varkensvlees naar traditioneel gebruik wordt bereid en geproefd.

programma & tickets


maandag 24 november 2008 - 20u

Al net zo bijzonder is het confucianistische ritueel ter nagedachtenis van de verdwenen keizers, op maandag 24 november, misschien wel het indrukwekkendste spektakel van heel het festival. Zestig muzikanten en zangers ontvouwen met verbazende instrumenten (bijvoorbeeld de lithofoon met klinkende stenen) een wonderlijke waaier van kleuren en poëzie.

programma & tickets

 

 

De commentaren zijn gesloten.