03-10-08

Psycho-spiritueel

Subgroep van : www.aanbodinfo.com
Auteur : School voor psycho-spiritueel werk
Redacteur
Info4me.be  : Gommers Sarah  gooweb.me@gmail.comDit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

(Disclaimer : GooWeb is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de artikels - gelieve u te richten naar de auteur)
Sleutelwoorden : energetisch, spiritueel, school, psychospiritueel, werk, kracht,

SCHOOL VOOR PSYCHOSPIRITUEEL WERK

 

 

 

Training in Psycho-spiritueel werk


ORIENTATIE JAAR

 

Programma 2008- 2009

Start dinsdagavond 7 Oktober 2008

 

Sommige mensen ervaren in de loop van hun leven een steeds sterkere levensvreugde en groeien in kracht om lijden te verzachten, terwijl anderen steeds meer in de greep van levensangst geraken en ten ondergaan aan datzelfde lijden.

Hoe komt het dat de ene mens in de loop van zijn leven milder en wijzer wordt, terwijl de andere juist hardvochtiger en meer verblind raakt?

Hoe komt het dat twee uiteenlopende geestelijke ontwikkelingen zich kunnen voordoen onder gelijksoortige levensomstandigheden en hoe kunnen we die ontwikkeling beïnvloeden?

 

De school voor psychospiritueel werk reikt een pad aan van zelfontwikkeling en zelfontdekking door verschillende inzichten aan elkaar te knopen: van westerse dieptepsychologie tot oosterse meditatie-technieken.

  Het kenmerkende van het psycho-spirituele werk is dat we de mens en zijn ontwikkeling als een ontvouwing van de Essentie of de Ware Natuur zien. Het werk is zowel meditatief en spiritueel van aard alsook praktisch en concreet. We werken veel met open zelfonderzoek. Open betekent dat we onderkennen en herkennen wat er gaande is in onze geest, gevoelens en lichaam. Zelfonderzoek betekent dat we zowel onze psychologische structuren onderkennen, alsook de verborgen bloei van onze eigen Essentiële natuur.

 

De mens draagt een heel scala aan kwaliteiten in zich – van liefdevolle vriendelijkheid tot intelligentie, van moed tot mededogen, van standvastigheid tot fundamentele vrede en tevredenheid. Helaas zijn we het contact met deze kwaliteiten vaak gedeeltelijk verloren. Psychologische kwesties en oude trauma’s blokkeren onze toegang tot deze kwaliteiten. We kunnen echter op onderzoek gaan in onze ervaring op een directe en ervaringsgerichte manier. Dat doen we door gevoelig te worden voor wat er allemaal in ons gebeurt en leeft, en onze ervaring open en nieuwsgierig tegemoet te treden – en dus zonder daar vanuit onze aangeleerde reflexen op te reageren. Onze benadering  onderscheidt zich door een nieuwsgierige, onderzoekende houding.

Dan beginnen het patroon van onze persoonlijkheid en de kwaliteiten die daaraan ten grondslag liggen zich langzaam maar zeker te ontvouwen. Het zijn als juwelen van verborgen bloei die we herbergen, verborgen onder een laag modder. In feite worden we ontdekkingsreizigers in ons innerlijk universum, goudzoekers in onze eigen ziel…  

We worden vrijer, bewuster en meer betrokken in de samenleving indien we een specifieke inbreng hebben vanuit onze Essentie en onze Diepte. Dit betekent het spirituele toepassen in het dagelijks leven en het dagelijks leven als leerschool in spiritualiteit erkennen.

De opleiding  in psycho-spiritueel werk is bedoeld voor mensen die ernaar verlangen te leven en te werken vanuit innerlijke kwaliteiten. In ons opleidingsinstituut kiezen we bewust voor kleinschaligheid en de focus ligt op kwaliteit en niet zozeer op kwantiteit.

Het psycho-spirituele werk wordt onderwezen door een combinatie van theoretische lezingen, experiëntiele oefeningen, meditatie en groepswerk.

Meditatie zien we in ons werk als vrede sluiten met jezelf en meditatie is een oude techniek die echter verbazingwekkend toepasbaar en gepast is in onze hedendaagse samenleving.

 

Voor wie is deze training bedoeld: Op de eerste plaats voor iedereen die zichzelf en zijn diep innerlijk functioneren graag onderzoekt. Het hoofdaccent van de training is om je te oriënteren op het realiseren van de Essentiële kwaliteiten en deze tot bloei te brengen in relatie met de omgeving. Het leven, spiritualiteit en psychotherapie gaan allen over hoe we zo volledig mogelijk mens kunnen zijn, niet over hoe we onszelf kunnen veranderen in iets wat we niet zijn.  Dit betekent dat je leert om directer met je eigen ervaring om te gaan  op een onmiddellijke, directe en volledige manier.

De klemtoon ligt op het exploreren van het terrein van je eigen leven met een open geest. Vragen zijn veel belangrijker dan antwoorden en het niet weten en de openheid om te ontdekken zijn ons kompas.

Daarnaast is de training  gericht op coaches, counselers, therapeuten die op zoek zijn naar nieuwe en andere mogelijkheden om met hun eigen proces en dat van hun cliënten te leren werken. Het werk dat in de opleiding gedaan wordt hoeft niet persé in een werkcontext omgezet te worden.

 

Douwe Nutterts: Douwe Nutterts (1958) heeft zich een groot deel van zijn leven bezig gehouden met de wisselwerking tussen psychotherapie en de transpersoonlijke benadering. Hij is de ontwikkelaar van een spycho-spirituele benadering die oost en west met elkaar verenigt.

Hij is opgeleid in een aantal psychotherapeutische benaderingen die vertrekken vanuit de humanistische psychologie. Hij is tevens een gepassioneerd zoeker in aan aantal meditatieve en sprituele tradities en hij heeft veel aandacht voor de verschillende  boeddhistische scholen en de ZIJNS-georiënteerde stromingen.. Tegenwoordig is hij vooral bezig met het Essentie-werk van Almaas en Faisal Muquaddam en de kwantum psychologie van Wolinksy.

‘Ik hou van verkennen en leren kennen. Ik hou van verwondering, ontroering en onder de indruk zijn. Ik ben een zoeker maar ook een vinder. Ik ben gepassioneerd door mijn eigen proces en de processen van anderen. Het is een grote eer en een groot genoegen om samen met anderen op weg te zijn. Ik zoek niet naar oplossingen voor je, ik geloof dat iedereen zijn eigen oplossing heeft. Ik wil echter samen met jou zitten om diep te luisteren naar wat er leeft in jou.

 

 

 

 

 

Datum : De training gaat door op dinsdagavonden van 19.40 tot 22.30 uur. De training start op 7 oktober en loop tot 30 Juni 2009.

Plaats : Steinerschool, Elyzeese Velden 8, 9000 Gent

Organisatie : School voor Psycho-Spiritueel werk en Instituut voor Menselijke Ontwikkeling(opgericht 1985)

Website: www.psychospiritueelwerk.com

Contact opnemen met Douwe Nutterts  kan  via dnutterts@skynet.be

Om je kandidaat te stellen voor de opleiding is een intakegesprek vereist en een schriftelijke motivatie en een beknopte levensgeschiedenis

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.